Tomaševiću, proglasite Zlatka Dalića počasnim građaninom Grada Zagreba!

19.12.2022. 15:54:00

Nakon što je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, proglasila Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Osobom godine za 2022. godinu, sada je poslala dopis gradonačelniku Grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću da se Dalića proglasi i počasnim građaninom Grada Zagreba, tim prije što je od 1990. od športaša, počasnim građaninom jedino proglašena Janica Kostelić (2005.).

Hrvatski nogometni izbornik, nakon još jednog veličanstvenog uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, i te kako je zaslužan za „promicanje vrijednosti  demokratskog društva, povijesnih događaja i tradicije hrvatskog naroda te položaja i ugleda  Grada Zagreba i Republike Hrvatske u promicanju njezinih suvereniteta i samostalnosti na opće prihvaćenim načelima suvremenog svijeta“. To uz ostalo stoji i u obrazloženju za predlaganje i dobivanje ovog priznanja, a Dalić ih je svojim dosadašnjim djelovanjem gotovo sve i ispunio.

Stoga smo zatražili od gradonačelnika da ovaj prijedlog, s kojim se pored mnogobrojnih predstavnika Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, dobrano slaže i na tisuće građana, provede u djelo, tim više što je Zlatko Dalić jedan i – neponovljivi!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91/Foto:screenshot/072info.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.