Tomašić: Da je HDZ radio kako treba, ne bi bilo mene i Škore u opoziciji

06.01.2020. 14:31:00

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović ostvario je pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora i idućih pet godina obnašat će funkciju predsjednika Republike Hrvatske.

Nakon pet godina mandata aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlazi s dužnosti predsjednice, a njezin poraz na predsjedničkim izborima otvorio je "novi front" na desnici.

Stranačka oporba i gotovo sva izvan hadezeovska desnica optužuje Andreja Plenkovića i politiku vodstva HDZ-a za loš rezultat na predsjedničkim izborima, dok sam Plenković i dio vodstva HDZ-a optužuje Miroslava Škoru za dolazak Milanovića na vlast. Gordan Jandroković je s druge strane rekao i kako je Grabar-Kitarović u kampanji odvela HDZ desnije nego što je aktualna stranačka politika pa se i ta izjava može tumačiti kao početak zauzimanja pozicija prije unutarstranačkih izbora.

Za komentar rezultata predsjedničkih izbora upitali smo hrvatsku zastupnicu u Europskom parlamentu Ružu Tomašić.

"Ne znam što reći. Izabrali su jednoga bahatoga čovjeka, kojemu je najmanje stalo do Hrvatske. Kažu da narod ima vlast koju zaslužuje i to je to", bio je kratak komentar Tomašić na rezultate izbora.

Tomašić kaže kako su promašene optužbe Andreja Plenkovića na račun Škore i ostatka desnice.

"Da je HDZ radio kako treba, ne bi uopće došlo do ovoga. Ne bi bilo mene, Škore i nikoga u opoziciji. Umjesto da sjednu i analiziraju gdje su pogriješili, što rade, što govore, rade li kako treba, oni optužuju ostale... Ako HDZ želi opstati i ponovno zavladati, onda je bolje da se organiziraju, vide tko 'zabušava', tko ne radi kako treba, neka počiste svoje redove", dodala je Tomašić.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu kaže i kako Plenković neće raspisati unutarstranačke izbore unutar HDZ-a prije parlamentarnih izbora.

"Moglo bi se reći i da je Kolinda Grabar-Kitarović u jednu ruku kolateralna šteta Plenkovićeve politike. Svi su govorili, ako izgubi Grabar-Kitarović, izgubit će i Plenković. Ali ne vjerujem da će Plenković izgubiti, sada je šest mjeseci hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, onda dolazi ljeto. Vjerujem da Plenković neće raspisati unutarstranačke izbore unutar HDZ-a prije parlamentarnih izbora", zaključila je Tomašić u razgovoru za portal Direktno.

Izvor: rj/Direktno.hr/Foto:Duško Jaramaz/PIXSELL

Autor: