Tomislav Tomašević razgovarao o gradskim temama dok se neočekivano pojavio Ivan Pernar i postavio mu javno nekoliko škakljivih pitanja

29.08.2023. 12:07:00

Zagrebački gradonačelnik, Tomislav Tomašević, je u utorak dao svoje komentare o aktualnim temama grada, dok se među prisutnim novinarima nenajavljeno pojavio Ivan Pernar. Tomašević je otvorio obnovljeni kružni tok tog dana, dok Zagreb suočava s problemima u vezi otpada i održavanja zelenih površina.

Otvaranje za medije je započelo je škakljivo za Tomaševića kada se neočekivano pojavio Ivan Pernar. Prije nego je Tomašević mogao izreći išta, Pernar je počeo prozivati gradonačelnika za cijelokupnu nastalu situaciju u gradu.

Pernar je započeo s pitanjima poput: "Zašto ste lagali? Zašto ste tvrdili da su tramvaji stari 10 do 15 godina?" Njegova pitanja su se dalje nastavila u vezi dijeljenja stanova migrantima, dok građani navodno nemaju adekvatan smještaj.

Tomislav Tomašević nije odgovarao na Pernarova pitanja, ističući da se radi o konferenciji za medije te da neće odgovarati na pitanja bivših saborskih zastupnika i onih koji su bili involvirani u događaje izvan Hrvatske. Unatoč Tomaševićevim pokušajima da uspostavi red, Pernar nije odustajao, što je rezultiralo Tomaševićevim komentarom da bi Pernar trebao otići svjedočiti u Zambiju.

Nakon incidenta, Pernar je na Telegramu opisao događaj iz svoje perspektive, izražavajući svoja pitanja o starosti tramvaja, stambenom prostoru za građane i drugim temama.

Tomislav Tomašević je kasnije ipak komentirao pitanje starosti tramvaja koje su kupljeni za grad. Naglasio je da su tramvaji proizvedeni 1996. godine, ali su potpuno obnovljeni te da su de facto stari između 10 i 15 godina. Također je istaknuo da su tramvaji koji trenutno prometuju ulicama grada Zagreba stari i do 50 godina.

Tomašević je komentirao i sporu uklanjanju stabala i grana nakon nedavnog nevremena te je spomenuo napore da se angažira više radnika kako bi se poboljšalo održavanje. Dodao je i da često komunicira s građanima te da je upoznat sa svim projektima u gradu.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:video screenshot/24sata

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.