'Topla voda je šikljala 2 metra u zrak! Bili su i geolozi, kažu da se s ovako nečim nisu susreli'

04.01.2021. 14:54:00

BREST POKUPSKI Bili su ovdje i geolozi, rekli su nam da se s ovakvim stvarima još nisu susreli, rekao nam je mještanin. Ova dva noćašnja potresa pogoršali su stvar. Ljudima su kuće počele kliziti

Bili smo u Brestu Pokupskom, mjestu sjeverno od Petrinje. 

Ljudima je usred potresa koji je razorio Banovinu dva metra u zrak šikljala voda! 

Pogledajte video: Gejziri u Banovini!

- Iz ovih pukotina je sukljala voda, mulja... Čak i topla voda. Poplavilo je sve ove livade dolje. Malo je to stalo, a onda nakon ova dva noćašnja potresa... Ljudi su primijetili da im kuće 'bježe', da se krateri šire, da nije više sigurno ovdje stanovati. Bili su ovdje i geolozi, rekli su nam da se s ovakvim stvarima još nisu susreli - rekao nam je Darko, predsjednik mjesnog odbora Bresta Pokupskog.

Cijela ulica ima sličan problem, a brojne obitelji u blizini proživljaju noćnu moru s novonastalim vodenim problemom. Neke kuće su potpuno popucale, odvojili su se dijelovi istih.

- Tlo je za trideset centimetara niže na ovom mjestu nakon noćašnjeg potresa. Je li sad sjelo na mjesto ili će tonuti dalje... Tko to zna - nadodao je.

- U autu sam bio za vrijeme potresa. Zanjihalo me, onda sam se vratio kući i zatekao sam ovo. Ta puknuća, pukla kuća, voda iz bunara je izgledala kao erupcija... Grozno. Spavamo u kontejneru. Donio nam ga je gospodin Roman iz Slovenije, preko vatrogasaca je kontaktirao nas i donio nam ga. Imamo i grijalicu - rekao je vlasnik jedne od oštećenih kuća u Urodskoj ulici u Brestu Pokupskom, gospodin Kolarić. Njegova kuća nije za stanovanje:

- Stručnjaci su bili tu i stavili su da je neupotrebljiva i da treba ispitati tlo... Vidjet ćemo što će biti dalje - rekao je.

Izvor: 24sata/Foto:Kristina Uremović/24sata.hr

Izvorni autor: Iva Milotić/Kristina Uremović/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.