Tragedija na Murterskom moru: Smrtno stradali kuhar na ribarici imao 60 godina

18.07.2023. 14:05:00

U ponedjeljak, 17. srpnja, u Murterskom moru dogodila se tragična pomorska nesreća kada je motorna jahta na autopilotu udarila u ribaricu koja je bila na putu za noćni ribolov. Nesreća se dogodila nedugo prije večere dok je kuhar pripremao obrok za posadu, doznaje 24sata.

Prema izjavama svjedoka, jahta je pristigla punom brzinom, između 25 i 30 čvorova, i naletjela na ribaricu koja je plovila brzinom od 8 do 9 milja. Na trenutak katastrofe, na jahti nije bilo nikoga za kormilom. Kada su se članovi ribarice spustili u salon, zatekli su potpuno uništen inventar. Nažalost, kuhar je pronađen između daski i preminuo je na licu mjesta.

Vlasnik broda i kapetan, Mašun Tomislav Jakovljev, s potresenim glasom je izjavio: "Ponovilo se sad i nikad više. Mi smo plovili brzinom 8, 9 milja. Išli smo prema Blitvenici.  Naletio je na nas brzinom između 25 i 30 čvorova. Kad sam sišao u salon sav inventar je bio polomljen. Kuhara smo našli između daski. Mrtav je bio, odmah. Na brodu, a to je jahta s dva motora je bio on sa ženom i dvoje male djece"

- Ništa nije rekao, ja sam rekao da pomognu i njima jer mi je bilo žao djece. Djeca su stara između 5 i 6 godina, on ima 50. Bio je bez riječi. Ništa nije rekao, ni izrazio sućut ni ništa. Ne znam marku jahte, znam samo da piše ili ag ili ae, na njoj - priča Jakovljev.

Srećom, nesreća se nije dogodila tijekom večere, jer bi cijela posada bila u kabini, što bi moglo rezultirati većim brojem žrtava. Poginuli kuhar, koji je bio s otoka Pašmana, imao je 60 godina.

Nakon preliminarnog očevida, ribarica je spašena od strane šibenske Kapetanije i vučena u mjesto Podvrške na otoku Murteru. Lučka kapetanija Šibenik, u suradnji s policijskim službenicima, provodi istragu o uzrocima ove pomorske nesreće, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot/24sata

Izvorni autor: PDN/24sata/Sara Lea Čenić, Petra Mustać

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.