Tragedija u KBC-u Zagreb: Ravnatelj Ante Ćorušić poginuo pri padu s požarnih stepenica

21.10.2024. 13:29:00

Ravnatelj KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić, smrtno je stradao u tragičnom incidentu nakon pada s požarnih stepenica. Njegovu smrt potvrdio je zamjenik ravnatelja, Milivoj Novak. Tragedija se dogodila u ponedjeljak na radnom mjestu, a osoblje bolnice bezuspješno je pokušalo reanimirati Ćorušića nakon nesreće.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je policija zaprimila dojavu o tijelu pronađenom ispred zgrade KBC-a Rebro. "U ovom trenutku imam samo informaciju PU Zagrebačke da je pored zgrade KBC Rebro na pločniku nađeno tijelo osobe koja nije bila živa. Razumjet ćete da je očevid u tijeku i da policija mora obaviti ono što i inače u ovakvim slučajevima", izjavio je ministar Božinović.

Jedan od svjedoka događaja ispričao je da je s kolegom stajao blizu ulaza u bolnicu kad su čuli snažan udarac. "Otišli smo vidjeti što se zbiva i vidjeli kako su već ljudi izašli iz bolnice. Radilo se o ravnatelju Anti Ćorušiću. Došao je njegov zamjenik, glavna sestra, tim liječnika. Pokušali su mu pomoći", rekao je svjedok.

Tragedija je potresla cijelo osoblje bolnice. Prema neslužbenim informacijama, ministar zdravstva Vili Beroš odmah je otkazao sve obaveze kako bi hitno došao na mjesto događaja. Policija je nastavila provoditi očevid, a uzrok pada još uvijek se istražuje.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:Danica.hr/arhiv/Dr. Ante Ćorušić

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.