Tragedija u Susedgradu: Maloljetni vozač izazvao smrtonosnu nesreću

28.07.2024. 08:00:00

U subotu rano ujutro, oko 4:10, u Susedgradu na Aleji grada Bolonje dogodila se teška prometna nesreća koju je izazvao maloljetni vozač (17). Nažalost, posljedice su bile fatalne za jednu 17-godišnjakinju koja je preminula nekoliko sati nakon nesreće u KBC-u Sestre milosrdnice, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

U nesreći je ozlijeđeno ukupno pet maloljetnika, uključujući vozača. Liječnička pomoć pružena im je u Klinici za dječje bolesti Zagreb i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Troje putnika, 16-godišnjak, 17-godišnjakinja i 17-godišnji vozač, zadobili su lakše ozljede. Međutim, 17-godišnjak i još jedna 17-godišnjakinja zadobili su teže ozljede. Preminula djevojka je, unatoč naporima liječnika, podlegla ozljedama u 10:35 sati.

Policija je utvrdila da je maloljetni vozač upravljao vozilom marke Renault, zagrebačkih registarskih oznaka, bez prava na vožnju i s koncentracijom alkohola od 1,21 g/kg u organizmu. Nesreća se dogodila kada vozač nije prilagodio brzinu zavoju kod raskrižja s ulicom Davora Bašića, zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom. Vozilo je sletjelo s kolnika, udarilo u stup javne rasvjete te se zaustavilo na mekom terenu.

Zbog izazivanja prometne nesreće s teškim posljedicama, protiv 17-godišnjeg vozača bit će poduzete odgovarajuće mjere i podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Izvor: Dnevnik.hr

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.