Trenerska senzacija u HNL-u: "Veliki Žuti" sjeda na klupu hrvatskog prvoligaša

07.06.2023. 16:52:00

Nekadašnjem reprezentativcu ovo je prvi angažman na klupi nekog domaćeg kluba
 
  

Robert Prosinečki  (54) novi je trener Rudeša, objavio je novi hrvatski prvoligaš. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelost.

''Pred NK Rudešom veliki su dani. Nakon potvrde ulaska u društvo deset najboljih hrvatskih klubova, poduzeli smo sve da se u tom društvu i zadržimo. A da bi u tome uspjeli, za trenera nam je stigao 54-godišnji Robert Prosinečki, veliko nogometno ime, koje je pisao povijest zagrebačkog, ali i hrvatskog nogometa.

Bivši hrvatski reprezentativac, koji je potom i sjedio u klubovima reprezentacije, ali i brojnih velikih klubova, rođen je 12. siječnja 1969. godine u Njemačkoj, a nakon igranja za Stuttgarter Kickers, odjenuo je dres zagrebačkog Dinama. Potom je igrao i za Crvenu zvezdu, Real, Oviedo, Barcelonu, Sevillu, Hrvatski dragovoljac, Standard Liege, Portsmouth, Olimpiju, Zagreb i Savski Marof. U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je između ostalih reprezentacija Azerbajdžana i BiH, turskih klubova Kayserispor i Denizlispor, a posljednji angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji.

slika
 Foto: NK RUDEŠ/FACEBOOK

'Neizmjerno smo sretni što nas je prepoznao ovakav igrač i trener, a prije svega čovjek. S dolaskom Roberta Prosinečkog na mjesto 'šefa', postavili smo temelj za novu, uspješnu sezonu, i zato hvala 'Velikom Žutom', istaknuo je direktor kluba Stipe Čondrić.

Oduševljenje dolaskom svog, prije svega prijatelja, nije krio ni sportski direktor  Silvio Marić .

'A što reći kada takvo ime dovedeš u klub. Sretan sam što ću s Robijem biti u ovom projektu, puno je posla ispred nas, ali ovdje smo zbog iste ljubavi, prema nogometu ali i Rudešu. Nema ovdje govora o nikakvim financijama, već samo o emocijama'.

Predsjednik kluba  Josip Šimunić , koji je s Prosinečkim igrao u reprezentaciji, bio je vrlo jasan.

'Poznamo se godinama. I jako dobro znam kakav je Robert čovjek i gospodin. Ali i da jako voliš izazove. A NK Rudeš je izazov. Jako sam sretan što nam se priključio, a sada svi moramo zajedno gurati u istom smjeru'.

Naravno, i Robert Prosinečki otkrio je što ga je privuklo u naš klub.

'Iako sam rekao da ne bi radio u hrvatskom nogometu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Vjerujem da ćemo igrati lijep i dobar nogomet. Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I dat ćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude ui oko kluba', poručio je nakon potpisivanja ugovora Robert Prosinečki.

Uz Prosinečkog, kao pomoćni trener u NK Rudeš stigao je i  Gordan Ciprić .

Pripreme Rudeša za novu sezonu startaju 15. lipnja'', objavili su iz kluba.

Izvor: sportske.hr/Foto: NK Rudeš

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.