Trojica pijanih policajaca pobjegla s mjesta nesreće, opirali se privođenju

09.05.2020. 12:31:00

S dvojicom iz Specijalne jedinice policije te graničnim policajcem u Passatu je “putovao” i civil, no nitko nije htio reći tko je bio za upravljačem.

Trojica pijanih policajaca u srijedu su u 23.25 sati Passatom srušila dva prometna znaka u kružnom toku u Županji, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, pobjegla s mjesta nesreće, opirala se privođenju te naposljetku završila na triježnjenju, odbivši kazati tko je vozio.

MUP nije izvijestio javnost Policajci su bili izvan službe, a o njihovu prekršaju ni o mjestu nesreće nadležna policijska uprava ni Ministarstvo unutarnjih poslova nisu izvijestili javnost. Na naš je upit glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio da su u bijegu s mjesta nesreće sudjelovala dvojica pripadnika osječke Specijalne jedinice policije, 27-godišnjak iz Strizivojne te njegov godinu mlađi kolega iz Privlake, odakle je i 29-godišnji policajac iz postaje granične policije u Vrbanji, javlja Večernji list.

S njima je u Passatu karavan đakovačkih registracijskih oznaka u vlasništvu oca jednog od policajaca bio još i 23-godišnjak iz Vinkovaca. Sraz automobila i prometnih znakova – obavezno obilaženje s desne strane te zapreka na cesti – koji su zajedno s naplatkom kotača s vozila ostali ležati na asfaltu na nesreću je “veselih” policajaca uočila patrola. Zato su putnike i automobil pronašli vrlo brzo, na obližnjoj benzinskoj crpki, odakle su ih i “pokupili”. Međutim, dolaskom u postaju, najstariji od policajaca izvan službe počeo je vrijeđati kolege, zbog čega je naposljetku dobio optužni prijedlog zbog omalovažavanja službene osobe. Prijavljen je po odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kojom je za vrijeđanje i omalovažavanje službene osobe koja je na dužnosti predviđena u težem slučaju kazna do 30 dana zatvora, a u blažem novčana sankcija u iznosu od 50 do 200 njemačkih maraka. Budući da je osnova za plaćanje kazne preračun odavna nepostojeće u domaću valutu, uzima se u obzir tečaj po kojemu je 1 DEM = 1,95 EUR, što se potom preračunava u kune po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke.

Za omalovažavanje kolege prijavljeni pripadnik Specijalne policije jedini je odbio alkotest. Drugi je “specijalac” napuhao 1,44 promila, dok je granični policajac imao 1,10 promila alkohola u krvi. Od alkotestiranih, s 0,55 promila civil je bio najtrezniji.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Izvorni autor: Marina Borovac/Večernji list

Autor: