Trump odlazi: Biden priznat kao pobjednik, počinje tranzicija

24.11.2020. 07:35:00

Nakon više od dva tjedna otkako je Joe Biden proglašen pobjednikom američkih izbora, došao je kraj trakavici - Trumpova administracija i ključna agencija objavile su početak tranzicije

Ključna američka agencija, Uprava za opće poslove (GSA), obavijestila je Joe Bidena da je Trumpova administracija spremna započeti tranzicijski proces. GSA je Bidenu poslala pismo i to je prvi pokazatelj da je Trump priznao poraz, više od dva tjedna otkako je Biden i proglašen pobjednikom predsjedničkih izbora.

Pismo je potpisala Emily Murphy, šefica agencije.

Donald Trump se nekoliko trenutaka nakon objave iz GSA oglasio na Twitteru.

- Htio bih zahvatiti Emily Murphy na njezinoj posvećenosti i odanosti našoj domovini. Napadali su je, prijetili joj i zlostavljali je, a to nipošto ne bih poželio ni njoj ni njezinoj obitelji ni zaposlenicima GSA. Mi s našom borbom nastavljamo i vjerujemo da ćemo u konačnici prevagnuti. Ipak, u najboljem interesu naše domovine, preporučujem Emily i njezinom timu da učine sve što je potrebno u pogledu inicijalnih protokola, a isto sam naredio i svom timu - napisao je Trump, koji se cijeli dan uopće nije oglasio na Twitteru, što je dosta čudno za njega.

Izvor: 24sata/ Foto: POOL

Izvorni autor: Merita Arslani/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.