‘Tuku’ tamo gdje je sve počelo: Pogođeno srce crnomorske flote, Ukrajinci raketiraju Krim

22.09.2023. 16:22:00

U petak je odjeknula jaka eksplozija u Sevastopolju.  Podsjećamo, to je najveći grad na polutoku Krimu kojeg su Rusi anektirali 2014. godine, nego i ključnoj luci u kojoj je sjedište ruske Crnomorske flote. Sevastopolj je u posljednje vrijeme učestalo na meti ukrajinskih vojnih dronova i krstarećih projektila.

Prema fotografijama i snimkama koje su se proširile društvenim mrežama, čini se da je do eksplozije došlo upravo u luci, u kojoj se nerijetko nalaze ruski ratni brodovi.

Neslužbeni Twitter kanali bliski ukrajinskoj strani objavili su snimku na kojoj se vidi oblak dima, a lokalci govore da su vidjeli rakete nad gradom neposredno prije eksplozije. 

“Najmanje jedan ukrajinski projektil pogodio je sjedište ruske Crnomorske flote u Sevastopolju”, rekao je lokalni proruski guverner Mihail Razvožajev.

Foto: Guliver Image/ AP Photo
Požar nakon udara

Nakon udara je izbio požar. Razvožajev je dodao da je moguć još jedan udar te pozvao građane da izbjegavaju centar grada, u kojem se nalazi sjedište Crnomorske flote. 


Zasad nema informacija o žrtvama.

Čini se kako nema govora o skorom rješenju sukoba u Ukrajini i kraja ruskoj invaziji koja je počela prije više od godinu i pol dana.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Guliver Images

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.