TUŽNA VIJEST Umrla beba zaražena enterovirusom

08.07.2023. 15:05:00

Umrla je beba koja se enterovirusom zarazila u lipnju bjelovarskoj bolnici, doznaje naša Ivana Tomić.

Dijete je zbog ozbiljnog stanja koje je razvilo tada prebačeno u zagrebačku Zaraznu bolnicu. Naime, zbog upale srčanog mišića, miokarditisa, bilo je u iznimno teškom stanju te su se liječnici cijelo vrijeme borili za njegov život. Iako su svi vjerovali da će se ishod ove borbe biti pozitivan i dijete se, prema riječima liječnika, bilo počelo oporavljati, bitka je ipak izgubljena i dijete je u četvrtak umrlo.

Infektolog Goran Tešović, pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece Klinike za zarazne bolesti Dr. Fran Mihaljević, potvrdio je za N1 tužnu vijest.

Drugo dijete iz Bjelovara koje se nalazilo na liječenju u Zaraznoj bolnici otpušteno je kući. Iz bolnice su otpušeni i mali pacijenti koji su u Zaraznu stigli iz Svetog Duha i iz varaždinske bolnice.

Tešović ne zna kakvo je stanje u drugim bolnicama, a prema njegovim riječima, u Zaraznoj bolnici nema druge djece koja su zaražena ovim virusom.

Podsjetimo, nekoliko slučajeva zaraze beba enterovirusom najprije je u lipnju otkriveno u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, a nekoliko dana kasnije i u Bjelovaru.

Izvor: n1/ Foto: Pixabay

Izvorni autor: Ivana Tomić, N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.