U 62. godini preminula žena čiji je glas smirivao Dubrovčane dok su grad rušile granate: Bila je novinarski bard i zaslužila nagradu od hrvatskih branitelja

02.11.2021. 11:00:00

POČIVALA U MIRU

Urednica Radio Dubrovnika i dugogodišnja novinarka umrla je u 61. godini života, izvijestili su u utorak s Radio Dubrovnika. Istaknuli su njezin nemjerljiv njezin doprinos Radio Dubrovniku i Hrvatskom radiju.

“Zauvijek nas je, u 61. godini života, napustila naša dugogodišnja kolegica, novinarka, urednica i, nadasve, draga prijateljica, Adriana Tomašić… Doprinos naše kolegice Adriane Tomašić Radio Dubrovniku i Hrvatskom radiju, nemjerljiv je, a njen glas i novinarska osobnost zauvijek će ostati upamćeni u sjećanjima naših slušatelja, i srcima nas, njenih kolega s radija, koji je nikada nećemo zaboraviti”, priopćili su s Radio Dubrovnika.

Adriana Tomašić rođena je u Dubrovniku 1960., završila je Višu grafičku školu pri Sveučilištu u Zagrebu, a nakon toga Studij komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku.

Nagrađena priznanjem ratnog zapovjedništva Dubrovnika i južnog bojišta

Svoj je novinarski put na HR-Radio Dubrovniku počela 1991. radeći najprije kao spikerica, potom kao novinarka i urednica. Od 1995. godine bila je urednica redakcije Informativnog programa.

Od početka emitiranja emisije Prvog programa HR “Tisuću bisera” 1999., uređuje i vodi njezino dubrovačko izdanje, od 2013. do 2018. bila je glavna urednica Radio Dubrovnika.

Povodom 70. obljetnice osnutka Radio Dubrovnika, uredila je monografiju pod nazivom ‘Radio Dubrovnik – 70 godina: dokument jednog vremena, grada i radija’.

Za uređivanje i vođenje emisija namijenjenih braniteljima u vrijeme Domovinskog rata nagrađena je priznanjem ratnoga zapovjedništva Dubrovnika i južnog bojišta.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Pixabay

Izvorni autor: L.B./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.