U Đurđevcu održana javna tribina za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata

06.03.2024. 14:26:00

U organizaciji Grada Đurđevca i Udruge hrvatskih branitelja Republike Hrvatske nedavno je održana značajna javna tribina, posvećena hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i njihovim obiteljima. Događaj je otvorio dopredsjednik Udruge hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, gospodin Dražen Šemovčan, koji je svojim uvodnim govorom pozdravio prisutne.

Foto: Dražen Šemovčan/PDN

Martin Mahović, predstavnik Grada Đurđevca, također je sudjelovao na tribini, prenoseći podršku gradonačelnika Hrvoja Jančija te izražavajući vlastitu potporu ovom važnom događaju.

Foto: Martin Mahović/Podravski radio

Ana Starec, diplomirana socijalna radnica i stručna djelatnica Centra za socijalnu skrb Đurđevac, prezentirala je prisutnima ključne informacije o inkluzivnom dodatku. Njezino stručno izlaganje obuhvatilo je opseg inkluzivnog dodatka i uvjete za ostvarivanje prava.

Nakon izlaganja Ane Starec, tribina je postala dinamična interaktivna rasprava, s aktivnim sudjelovanjem prisutnih branitelja. Tema inkluzivnog dodatka izazvala je velik interes među braniteljskom zajednicom, koja je iznijela niz pitanja i komentara vezanih uz ovu važnu temu.

Jedno od ključnih pitanja bilo je usmjereno na konkretne koristi koje inkluzivni dodatak pruža braniteljima. Ana Starec je stručno odgovarala na svako postavljeno pitanje, pružajući dodatne informacije i pojašnjenja kako bi prisutni dobili potpunu sliku o inkluzivnom dodatku.

Foto: Ana Starec/PDN

Tatjana Mihaldinec, prof. psihologije i voditeljica Odjela Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć, Sektor za savjetodavnu i psihosocijalnu pomoć, Područni odjel Koprivnica, iznijela je važne informacije o preventivnim sistematskim pregledima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, kao i o nedavnim izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Također, predstavljene su usluge Veteranskih centara.

Foto: Tatjana Mihaldinec/PDN

U sklopu programa, Josip Vranjšević, dipl. pravnik, i magistra socijalnog rada Menđi Mišel Tuba, stručni suradnici u Centru za psihosocijalnu pomoć Koprivničko-križevačke županije, aktivno su sudjelovali u raspravama s prisutnim braniteljima i članovima njihove obitelji. Kroz konstruktivne diskusije, donijeli su kvalitetna rješenja i zaključke o brojnim relevantnim temama.

Kristijan Fereža/PDN

Izvorni autor: Kristijan Fereža/PDN/Foto:PDN/Podravski radio

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.