U Gračacu dernek četničkog dueta; organizator SNV Milorada Pupovca i Rajko Obradović

20.09.2023. 10:03:00

Dok HNS plaća kaznu zbog hrvatske zastave iz NDH, podmetnute ili nepodmetnute, u ovom kontekstu sasvim sporedno, u četvrtak, 21.9. u Mazinu u općini Gračac Srpsko narodno viječe na čelu s Miloradom Pupovcem, tj. njihov lokalni političar Rajko Obradović organiziraju koncert na kojem nastupaju ”Žare i Milenko”(nekadašnji ”Žare i Goci”), Dragana Lošić Petrović i Rajko Kojčinović

Plakat koncerta u Mazinu (SNV)
Organizator koncerta je SNV čiji je predsjednik Milorad Pupovac

”Žare i Milenko” izvode četničke pjesme koje vrijeđaju RH i njezine građane. Žare pjeva “Da zna bula kakva je slanina..Ja sam rođen đe džamije nema..”, dok Milenko pjeva o Momčilu Đujiću i četnicima. Izvođači su to koji u svojim pjesmama sanjaju veliku Srbiju i žale za izgubljenim bitkama da istu postignu. Organizator koncerta je SNV čiji je predsjednik, ni više ni manje, koalicijski partner Hrvatske Demokratske ZajedniceMilorad Pupovac

Kao glavni organizator navodi se SDSS-ovac Rajko Obradović koji koji je bio SDSS-ov kandidat za gradonačelnika Gračaca, a njegov nadređeni mu je za to dao zeleno svjetlo iako je u svojim nastupima više puta vrijeđao Republiku Hrvatsku i njene građane, obezvrijeđivao žrtvu agresorskog rata u Hrvatskoj i obećavao ostvarenje snova o velikoj Srbiji.

U Plaškom je prije 13 godina otkazan koncert

Duet ”Žare i Goci” i prije 13 godina trebali su nastupiti u Plaškom u kafiću u vlasništvu obitelji SDSS-ove vijećnice Mare Šupice.

Tamo morala intervenirati čak i PU Karlovačka ne bi li spriječila taj sramotni incident veličanja velike Srbije preko pjesama tadašnjeg dua ”Žare i Goci”. 

Narod.hr je poslao upit HDZ-ovom načelniku Robertu Juki

S obzirom na ovaj koncert koji je planiran za četvrtak 21.9. poslali smo upit HDZ-ovom načelniku općine Gračac, Robertu Juki. Pitali smo ga je li upoznat s nadolazećim događajem, koliko je moralno i legitimno da taj nastup bude održan s obzirom na sadržaj pjesama koje u svojoj osnovi vrijeđaju RH i njezine građane, te koje će korake poduzeti. 

Pitali smo i glasnogovornicu PU Zadarske za komentar s obzirom da je za isti (slični) događaj prije trinaest godina u Plaškom intervenirala PU karlovačka. Kad dobijemo odgovore objavit ćemo ih na Narod.hr-u.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: amp/Montaža: Narod.hr; Izvor: Plakat koncerta SNV/Bujica Facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.