U Klaićevu stiglo dijete (2,5) sa strašnim ozljedama glave, hitno je operirano. Ravnatelj bolnice: "Dijete je vitalno ugroženo"

01.04.2021. 20:58:00

SLUČAJ PRIJAVLJEN POLICIJI

Dvoipolgodišnje dijete zbrinuto je i operirano u Klaićevoj bolnici nakon što je utvrđeno da je životno ugroženo. Ima teško nagnječenje mozga i cijele glave, a slučaj je prijavljen policiji.

U Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu iz Nove Gradiške jučer je hitno dovezeno dvoipolgodišnje dijete. Zbog težine ozljeda odmah je operirano te je još uvijek životno ugroženo.

''Tijekom jučerašnjeg dana u Kliniku za dječje bolesti Zagreb dogovorno je u Jedinicu intenzivnog liječenja zaprimljeno dijete (2,5) iz OB Nova Gradiška, obzirom na prirodu i težinu ozljeda vitalno ugroženo, a zbog ozljeda nastalih uslijed još neutvrđenih okolnosti.

Zbog teških kraniocerebralnih ozljeda, nakon dodatne dijagnostičke obrade, učinjen je neophodan neurokirurški zahvat. Dijete je na mehaničkoj ventilaciji uz analgosedaciju, uz kontinuirani monitoring vitalnih funkcija i dijagnostičko praćenje, vitalno ugroženo'', rekao nam je ravnatelj bolnice u Klaićevoj Goran Roić.

Prvotno je bilo zbrinuto u novogradiškoj bolnici gdje je pružena hitna pomoć.

''Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je i po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prebaciti u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Ovaj slučaj prijavili smo policiji'', rekao je ravnatelj OB Nova Gradiška, Josip Kolodziej za 24sata. Kazao je i da je dijete u bolnicu donijela majka, koja je tvrdila da je palo i ozlijedilo se.

Dijete je, kako su kazali iz bolnice, puno modrica, od kojih su neke starije. Nadalje, u lošem je općem stanju, na cijelom tijelu ima neliječeni svrab.

Iz policije su nam potvrdili da je prijava podnesena. Više informacija bit će poznato nakon kriminalističkog istraživanja.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: G. B. / Dnevnik.hr

Autor: