U PODNE KREĆE NAPAD NA PLENKOVIĆA! Udruženi konzervativci pripremili puč!

25.01.2020. 11:14:00

Na zajedničkoj konferenciji za novinare dr. sc. Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier u 12 sati, u prostorijama Društva hrvatskih književnika, Trg bana J. Jelačića 7/1 u Zagrebu, najavit će kandidature na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Kovač će se kandidirati za predsjednika HDZ-a, Penava za zamjenika, a Stier za potpredsjednika.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a donijeli su odluku o datumu održavanja unutarstranačkih izbora, koji bi trebali biti održani u nedjelju 15. ožujka.

Već u subotu, dan nakon što su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a donijeli paket odluka o datumima i pravilima održavanja izbora, javnosti bi se trebao predstaviti i „trojni pakt“ Plenkovićevih oponenata koji će združeno krenuti u preuzimanje HDZ-a, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je nekadašnji ministar u Plenkovićevoj Vladi i bivši europarlamentarac Davor Ivo Stier dugo slovio kao najozbiljniji kandidat za novog čelnika HDZ-a, čini se, kako je unutar kruga Plenkovićevih oponenata donesena drugačija odluka.

Saborski zastupnik Miro Kovač, koji je također bio ministar vanjskih poslova, bit će kandidat za predsjednika HDZ-a.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava trebao bi biti kandidat ove skupine za zamjenika predsjednika HDZ-a, dok bi se Davor Stier u subotu trebao izjasniti kao kandidat za potpredsjednika stranke.

Uoči zasjedanja Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, Domagoj Ivan Milošević je znakovito kazao kako će “umjesto ega pobijediti momčadski duh.

Mislim da će na izborima u HDZ-u pobijediti onaj kandidat koji umjesto svoga ega ponudi momčad i jasnu viziju i program za sljedećih 10 godina, dodao je.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ponovio je u petak navečer kako se ima namjeru kandidirati za jednu od pozicija.

Ja sam već dosad rekao da ću se kandidirati za jednu od pozicija, za koju to ću još odlučiti. Nastojao sam dosad biti realan političar i nadam se da ću i sada realno procijeniti i da ću za funkciju za koju se kandidiram dobiti povjerenje članstva, rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

Izvor: Dnevno V.K./Foto: CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.