U Remetincu su napali Darka Jandrića, člana bande koja je podmetala bombe po Zagrebu

29.12.2021. 14:29:00

RAZBILI MU NOS

Istražni zatvor Remetinec debelo je pretrpan uhićenim ljudima. Umjesto planiranih 500, ondje je oko 800 zatvorenika. Suparničke bande ne mogu zajedno u dvorište, ali se gledaju kroz prozore

Pravosudni policajci uspjeli su u srijedu ujutro spriječiti veći sukob u istražnom zatvor Remetinec kad je, kako neslužbeno doznajemo, ondje napadnut Darko Jandrić, uhićeni član zloglasne bande iz Zagreba. Prema prvim informacijama, on je u jutarnjim satima bio u šetnji zatvorskim dvorištem kad je do njega dotrčao napadač i razbio mu nos.

Policajci su ih uspjeli razdvojiti, a ozljede, kao i identitet napadača zasad nije poznat. Krvavog nosa pregledao ga je zatvorski liječnik, a navodno nije tražio daljnje pretrage. Neslužbeno doznajemo da ga, zbog pretrpanosti zatvora, nisu mogli smjestiti samog u sobu niti može šetati sam.

Slučaj je pod istragom Ministarstva pravosuđa.

Naručivali ubojstva i postavljali bombe

Podsjetimo, Jandrića je uhitila policija, zajedno s kolegama Leom Zdenjakom i Viktorom Milakovićem kao organizatora kriminalne skupine koja se s konkurentima obračunavala postavljanjem bombi.

Naručivali su i ubojstva ljudi koji su im smetali u poslovima s drogom. 

Ovo nije prvi incident s članovima te bande upravo u Remetincu. Kako je pisao Jutarnji list krajem prošle godine Tomislav Sučić, koji se u Remetincu nalazio u istražnome zatvoru u sklopu Uskokove istrage u predmetu Tebra, te Zdenjak, koji je tada bio u istražnom zatvoru zbog iznude nad zadarskim poduzetnikom, ozbiljno su se porječkali, a navodno i fizički sukobili.

Nažalost, incidenti u Remetincu nisu rijetki jer je zatvor doslovno pretrpan. Ondje se nalazi oko 800 zatvorenika, dok je projektiran da ih primi oko 500. Tako se po jednoj sobi, umjesto četiri pritvorenika, nalazi njih osam. Ne mogu sve dobro razdvojiti i čudno je što neke članove suparničkih bandi nisu premjestili u druge ustanove u Hrvatskoj. U Remetinec smještaju i sve pritvorenike iz Sisačko-moslavačke županije čiji su kapaciteti uništeni i nisu obnovljeni nakon potresa.

Izvor: 24sata/ Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Izvorni autor: Bogdan Blotnej/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.