U Španjolskoj koronavirusom zaraženo 4000 zdravstvenih radnika: Vojska u kućama pronalazi leševe napuštenih starih ljudi

24.03.2020. 08:47:00

Ministrica obrane Španjolske Margarita Robles potvrdila da su pripadnici specijalnih jedinica za vojna izvanredna stanja pronašli u stanovima leševe starijih ljudi. “Tijekom nekih posjeta, vojska je vidjela slučajeve potpuno napuštenih staraca, pa čak i one koji su bili mrtvi u svojim krevetima”, rekla je Robles u televizijskoj emisiji. Robles je dodala da takvo nehumano postupanje neće biti tolerirano i da će svatko tko ignorira odgovornost za ljude biti procesuiran.

Vojnici koji su pronašli mrtve ljude bili su u općoj i širokoj akciji kako bi pomogli Španjolskoj da se riješi pandemije koronavirusa: dezinfekcijom stambenih objekata. Oni su pronašli određeni broj zapuštenih i napuštenih starijih ljudi, ali i mrtvih staraca u svojim krevetima, rekla je ministrica Robles. Vijesti o tmurnim otkrićima stigle su dok Španjolska proživljava daljnji porast broja smrtnih slučajeva koronavirusa, i to u vrijeme dok su zdravstvene vlasti osigurale distribuciju gotovo 650.000 kompleta za brzo testiranje, piše britanski The Guardian.

Virus do sada odnio u Španjolskoj više od 2000 žrtava, dok se broj potvrđenih slučajeva penje na više od 33.000 ljudi. Rastuća smrtnost povećala je opterećenje bolnica i pogrebnih domova oko Madrida, te dovela do toga da regionalne zdravstvene službe postave improviziranu mrtvačnicu u Palacio de Hielo, velikom klizalištu na sjeveroistoku Madrida. “Ovo je privremena i izvanredna mjera prvenstveno namijenjena ublažavanju boli u obitelji žrtava i situaciji u madridskim bolnicama”, rekla je regionalna vlada u ponedjeljak.

Izvor: The Guardian

Izvorni autor: Pripremio: Ivan Remeta Johnny/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.