U Splitsko-dalmatinskoj županiji skraćuje se radno vrijeme kafića, maske obvezne i na otvorenom

30.03.2021. 17:48:00

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije uputio je nacionalnom stožeru prijedlog postroženja epidemioloških mjera za područje ove županije, koji će biti na snazi najmanje 15 dana

Između ostalog, ugostiteljskim objektima bit će dozvoljeno raditi najkasnije do 20 sati, nakon toga bit će zabranjena prodaja alkoholnih pića, a obustavit će se rad dječjih igraonica, posjeti ustanovama socijalne zaštite te klupski sportski treninzi, izuzev klubova prvog i drugog ranga u seniorskoj te prvog ranga u juniorskoj konkurenciji.

Nošenje zaštitnih maski bit će obvezno i na otvorenim prostorima gdje se očekuje veliki protok ljudi, bez obzira na fizički razmak. U tom kontekstu spominju se tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i slično.

Očekuje se da će Nacionalni stožer civilne zaštite prihvatiti ove prijedloge, te da će oni stupiti na snagu već ovog četvrtka.

Ugostiteljski objekti i dalje će moći raditi samo na otvorenim terasama. Radno vrijeme casina, kladionica i automat klubova također je ograničeno na 8 do 20 sati, uz zabranu pružanja ugostiteljskih usluga. Škole stranih jezika nastavu će moći održavati samo na daljinu.

Gradskim i općinskim stožerima civilne zaštite naložen je strogi nadzor pridržavanja epidemioloških mjera, posebno kod javnih i privatnih okupljanja, javnog prijevoza, trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.

Izvor: tportal.hr/Foto: Igor Soban/PIXSELL

Izvorni autor: Damir Petranović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.