U splitsku luku uplovio francuski ratni brod, kapetan otkrio da pružaju potporu NATO snagama zbog ruske vojne agresije na Ukrajinu

18.03.2022. 10:32:00

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak primio je danas izaslanstvo fregate "Forbin" (D620) Francuske ratne mornarice koja je nakon puna dva mjeseca boravka na moru doplovila u posjetu gradu pod Marjanom i Hrvatskoj ratnoj mornarici.

Zapovjedniku francuskog broda, kapetanu bojnog broda Nicolasu Molitoru i njegovoj pratnji gradonačelnik je izrazio dobrodošlicu.

image
 Grad Split/Facebook

- Želim vam ugodan boravak u Splitu, dobar odmor, ali i da vaše plovidbe budu što je moguće mirnije te da se sretno vratite kući svojim obiteljima - kazao je, među ostalim, gradonačelnik Puljak.

Kapetan Molitoru zahvalio se na toplim riječima dobrodošlice upoznavši gradonačelnika sa zadaćama koje posada "Forbina" obavlja u plovidbama Mediteranom i Jadranskim morem, a kao dio skupine borbenih brodova francuskog nosača aviona "Charles de Gaulle" (R91).

 
 

Kako je pojasnio kapetan Molitoru, prisustvo francuskih brodova u istočnom Mediteranu dio je potpore NATO snagama zbog ruske vojne agresije na Ukrajinu.

"Forbin" (HORIZON klasa) je 153 metra duga protuzračna fregata, najsuvremenija svoje vrste u svijetu. Glavna misija "Forbina" je zaštita nosača aviona i prateće grupe brodova. Posada broji 220 članova.

Izvor: slobodnadalmacija.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Split SD

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.