U tijeku identifikacija žrtava sa područja Siska: Riječ je o civilu i hrvatskom branitelju

25.06.2021. 11:03:00

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja u petak 25. lipnja 2021. godine na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, provest će se završna identifikacija posmrtnih ostataka žrtava Domovinskoga rata.

U jednom slučaju se radi o hrvatskom branitelju, a u drugom o civilnoj žrtvi Domovinskoga rata. Posmrtni ostaci su pronađeni i ekshumirani tijekom 2020. godine iz pojedinačnih grobnica na području Sisačko-moslavačke županije.

Uz članove obitelji, identifikaciji će nazočiti  potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnici Darko Nekić i Špiro Janović te ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ivona Paltrinieri.

Ova identifikacija uslijedila je samo par dana nakon sastanka predstavnika Vlade sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja kojemu je nazočio i premijer Andrej Plenković kada je ministar Medved kazao kako se suradnja Vlade s obiteljima nestalih tijekom Domovinskog rata nastavlja i dodatno intenzivira te kako se i dalje ulažu napori u potrazi za 1860 nestalih osoba.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: S.V./Foto:Marin Tironi/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.