U Varaždinu uhićeni maloljetnici koji su dilali drogu ispred škole

06.04.2023. 11:36:00

Određen im je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Dvojica 17-godišnjaka iz Varaždina završila su u istražnom zatvoru zbog droge koju su prodavali ispred škole i putem društvenih mreža. DORH je objavio kako postoji osnovana sumnja da su dvojica maloljetnika od veljače 2022. do siječnja 2023. prodavali drogu na području Međimurske županije, prenosi Telegram.hr.

Navode da su djeci ispred škole nudili ili prodavali kokain, LSD, amfetamin, psilocibin, sintetski kanabinoid, MDMA-u i marihuanu.

Određen im istražni zatvor

“Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. travnja 2023., podnijelo Županijskom sudu u Varaždinu prijedlog za provođenje prvog ispitivanja i određivanje istražnog zatvora za dvojicu maloljetnih hrvatskih državljana (2006. i 2006.) zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 3. u vezi st. 1. i čl. 52. Kaznenog zakona”, priopćio je DORH.

Sudac za mladež Županijskog suda u Varaždinu je, nakon ispitivanja maloljetnika, usvojio prijedlog državnog odvjetnika i odredio obojici maloljetnika istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Izvor: Telegram.hr/FOTO:Ilustracija/screenshot

Izvorni autor: PDN/Telegram.hr/Matej Devčić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.