U velikoj akciji policije u Piranu uhićeni pripadnici Crnogorskog mafijaškog klana

08.07.2024. 13:57:00

U spektakularnoj akciji specijalne policije u slovenskom jadranskom gradu Piranu, uhićeni su ključni pripadnici crnogorskog mafijaškog klana. Tri osobe povezane s organiziranim kriminalnim skupinama iz Crne Gore privedene su, pri čemu su policijski službenici morali upotrijebiti sredstva prisile zbog otpora prilikom uhićenja. Jedan od uhićenih je ozlijeđen i pružena mu je liječnička pomoć.

Dva od tri uhićena su važni članovi Kavačkog klana, međunarodne kriminalne organizacije iz Crne Gore. Identificirani kao D.Đ. i S.B., boravili su nekoliko dana neprijavljeni u Portorožu, planirajući likvidacije na području Slovenije. Sumnjiči ih se za ubojstvo počinjeno u siječnju 2023. godine u Ljubljani, kao i za druge napade na pripadnike suparničkog Škaljarskog klana, također iz Crne Gore, prenosi portal 24ur.com. Treći uhićeni vjerojatno je bio njihov pomagač na slovenskom teritoriju, iako policija te informacije još nije potvrdila.

"U interesu istrage i zaštite osobnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija u suradnji s drugim policijama i upravama i jedinicama na području Portoroža provela mjere u sklopu istrage kaznenog djela po službenoj dužnosti, u nadležnosti državnog odvjetništva", izjavili su iz policije za slovenski portal. Također su naglasili kako u postupku nije korišteno vatreno oružje te da sigurnost drugih osoba nije bila ugrožena.

Izvor: Dnevnik.hr

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:Primorske novice

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.