U zadnji čas spašena obitelj u Zatonu: 'Vatra je odjednom prešla stotinjak metara, živi smo zbog kanadera!'

14.07.2022. 08:04:00

Vatra je zahvatila maslinik jedne obitelji u Zatonu, a kanader je u zadnji čas polio vatrenu liniju koja im je zaprijetila

Požar koji je jučer buknuo u šibenskom zaleđu toliko se proširio da je natjerao stanovnike Zatona i Rasline na evakuaciju, koja je u tom trenutku bila moguća samo morskim putem. Policajcu su iz zadimljenog područja u Raslinama spašavali djecu, koja su potom uz pomoć građana s brodicama prevezena u Bilice.

Portal Morski.hr prenosi kako je jedna obitelj u Zatonu od vatrene buktinje pokušavala spasiti kuću, maslinik i vinograd, a objavili su i dramatičnu snimku njihova spašavanja. U zadnji čas izvukao ih je kanader. Na prilično dramatičnoj snimci vidi se kako su se ti ljudi borili protiv vatre, kao i trenutak kada su shvatili da su u ozbiljnoj nevolji. Čuje kako netko dovikuje: “Bježite! Bježi! Ostavi to, ajde bježi! Eto nas! Ostavi to, bježi ‘vamo!”, prenosi Telegram.hr .

Vatra u masliniku

“U jednom trenutku našli smo se u potpunom vatrenom okruženju. Gotovo da nije bilo strane gdje se može pobjeći. Vatreni jezik je odjednom prešao stotinjak metara i ušao u naše masline, ali srećom da su bile uređene, pa nije bilo visoke trave koja će gorjeti. Da ne nastradamo, spasio nas je kanader koji je doslovno u zadnji čas polio vatrenu liniju koja je zaprijetila i nama osobno. Zahvaljujući njima, sad smo živi”, kazao je Damir T. za Morski.hr.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je jutros za HRT da više nema nekontroliranog širenja vatre. Na terenu je i dalje više od 300 vatrogasaca.

Izvor: Telegram.hr/Foto:screenshot

Izvorni autor: Telegram.hr/Morski.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.