U Zagrebu uhićena banda rumunjskih džepara, ‘harali‘ su po tramvajima i stanicama

16.12.2020. 15:06:00

Troje Rumunja uhićeno je i pritvoreno nakon što se otkrilo da su proteklih godinu dana, kao ulični džepari, potkradali građane Zagreba i potom podizali novac s njihovih bankovnih kartica. Lisice na ruke zagrebački policajci stavili su dvjema damama starima 39 i 60 godina te 41-godišnjem sunarodnjaku koje se tereti za 13 krađa i 13 računalnih prijevara od kojih je šest ostalo na pokušaju.

Kriminalističkim istraživanjem policija je otkrila da je trojka od 16. lipnja 2019. pa do 23. studenoga 2020. "haračila" po centru metropole te po Medveščaku. Uglavnom su prema istom modus operandiju prilazili odabranim metama u tramvajima ili na tramvajskim stajalištima. Krali su im novčanike s novcem i dokumentima nakon čega su trčali do prvih bankomata kako bi s kartica podizali novac.

No u nekoliko navrata, točnije u šest slučajeva novac uspjeli podignuti nisu.

Ukupno su se okoristili za 37.445 kuna, a kada su došli u Hrvatsku i gdje su boravili nije poznato. 

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Hajdi Karakaš Jakubin/Srđan Vrančić/Cropix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.