UBIO TROJICU LJUDI Tužiteljstvo traži 50 godina zatvora; presuda Zavadlavu u 13 sati

23.02.2021. 11:25:00

Presuda Filipu Zavadlavu, koji je u splitskom naselju Varoš u siječnju prošle godine iz kalašnjikova ubio trojicu ljudi, bit će izrečena u utorak, 23. veljače, na splitskom Županijskom sudu.

Zavadlav, optužen za teško trostruko ubojstvo, u petak je iznosio svoju obranu u kojoj je uglavnom negirao zločine. Rekao je da sebe ne vidi na mjestu događaja, da nije kriv te sudu predložio da ga nominiraju za Nobelovu nagradu za mir.

Tužiteljstvo je uvjereno kako su u postupku izvedeni dokazni postupci koji potvrđuju počinjenje kaznenog djela, kao i da je Zavadlav pomno isplanirao to što će napraviti.

"Bio je uporan da to realizira. Radilo se o bezobzirnoj osveti. Napravio je to usred bijela dana, u središtu grada, čekao je svoje žrtve i bilo mu je važno likvidirati ih jer je smatrao da su manje vrijedne, a i smetale su mu u životu. Nikome se ne smije dozvoliti da zakon uzme u svoje ruke. To bi bio divlji zapad, takvo ponašanje treba biti sankcionirano. Smatram da bi zatvorska kazna u trajanju od 50 godina bila dovoljna da se ostvari generalna prevencija", zaključio je zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Žarko Štrbac.

Branitelj optuženog Zavadlava odvjetnik Branko Šerić je u završnom govoru tvrdio kako njegov branjenik nije bio ubrojiv što je pokazala i njegova obrana te nastavio da kaznena djela nije počinio iz bezobzirne osvete, kao i da se u tom slučaju radilo o običnom ubojstvu.

Dodao je da je Filipova obrana čista deluzija. Zgrožen je zahtjevom tužiteljstva koje za Zavadlava traži maksimalnu kaznu od 50 godina. Upozorio je i da se u hrvatskom pravosuđu događa da sud ne sudi nego da vještaci presuđuju.

Izvor: Direktno.hr/PDN/Foto:FaH

Izvorni autor: lš/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.