Udarni vikend: Kroz splitske luke proći će 100.000 putnika

08.08.2020. 14:51:00

'Ovo je udarni vikend, a kada uspoređujemo današnji promet u luci s onim u istom razdoblju prošle godine možemo reći da smo na 70 posto što je izvrsno', poručili su iz Jadrolinije

Oko sto tisuća putnika ovoga će udarnoga turističkog  vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.

Od Jelene Ivulić iz Jadrolinije se doznaje kako će kroz njihovu luku tijekom tri dana vikenda proći 70 tisuća putnika i 16 tisuća vozila. Kolika je velika potražnja za odlascima na otoke govore jučerašnje i današnje po dvije izvanredne linije za Supetar.

"Ovo je udarni vikend, a kada uspoređujemo današnji promet u luci s onim u istom razdoblju prošle godine možemo reći da smo na 70 posto što je izvrsno", rekla je za Hinu Ivulić.

Mate Melvan pak tvrdi kako će u zračnoj luci danas i sutra biti ukupno 160 slijetanja i polijetanja, te 30 tisuća putnika.

"Najveći promet smo zabilježili u srpnju sa 171.815 putnika. Ukupno imamo 60 destinacija iz 21 države, no i manji broj putnika zbog pandemije koronavirusa", rekao je Melvan.

Izvor: 24sata/Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.