Udruga hrvatskih branitelja RH krenula sa sprovedbom projekta "Jedni za druge u kriznim situacijama"

15.07.2020. 12:00:00

PROJEKT "JEDNI ZA DRUGE U KRIZNIM SITUACIJAMA"

Udruga hrvatskih branitelja od danas kreće u sprovedbu sa odobrenim projektom od strane Ministarstva hrvatskih branitelja pod nazivom "Jedni za druge u kriznim situacijama".

Ciljana skupina projekta su branitelji i članovi njihovih obitelji s područja cijele Hrvatske.

Uslijed epidemije bolesti COVID – 19 i potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu potreba za psihosocijalnom podrškom pojačano raste uslijed osjećaja bespomoćnosti te socioekonomskog stresa. To stavlja naglasak na važnost osnaživanja psiho socijalnih kapaciteta društva i razvijanje novih modela podrške. Projekt će svojim aktivnostima izravno doprinijeti navedenom kroz individualno i grupno savjetovanje te ciljanoj skupini i širokoj javnosti dostupnim informacijama i savjetima.

Pripadnici ciljne skupine će kroz projektne aktivnosti dobiti izravnu podršku i savjete te modele nošenja s posljedicama stresa u svakodnevnom životu. Oslonac će imati i kroz informacijski centar sa svim potrebnim smjernicama i informacijama vezano za Covid – 19 epidemiju i potres te dostupne emisije snimljene u podcast formatu. Dodatni doprinos braniteljskoj populaciji dat će i mogućnost da preuzmu aktivnu ulogu pružatelja podrške i prijenosnika iskustva nošenja sa posljedicama stresa i PTSP-a široj populaciji.

Projekt "Jedni za druge u kriznim situacijama" će se sprovoditi 6 mjeseci i kroz taj period provedbe obuhvaća slijedeće aktivnosti:

  • Pozivni centar za pružanje podrške i/ili savjetovanja putem telefona – 098/94 93 806
  • Individualno savjetovanje putem telefona ili video poziva
  • 12 grupa podrške kroz Internet komunikacijsku platformu
  • Info centar s važnim informacijama i kontaktima uslijed epidemije bolesti COVID-19 i potresa na Portalu Dnevnih Novosti (https://portal.braniteljski-forum.com/)  kojega je prijavitelj nakladnik i Braniteljski radio RH (https://www.braniteljski-radio.com/)

Emitiranje 12 podcast emisija sa ciljem osnaživanja pripadnika ciljne skupine za nošenje sa stresom i posljedicama stresa potresa na Portalu dnevnih novosti na kojima će gostovati stručnjaci (psihijatri i psiholozi), kao i branitelji koji će podijeliti svoje iskustvo nošnja sa posljedicama stresa u svakodnevnom životu.

UHB RH

Izvorni autor: Udruga hrvatskih branitelja RH

Autor: