Udruga 'Orao' podijelila 35 paketa hrvatskim braniteljima slabijeg materijalnog stanja

22.12.2020. 14:26:00

Uz podjelu ovih pakete, Udruga je održala preko 30 online radionica kojima je pružena podrška i savjetovanje putem mrežne aplikacije za videokomunikaciju "Zoom".

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata ''Orao'' Orahovica-Našice provodi projekt Zaštita hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u vrijeme epidemije COVID-19, kojeg je sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja s 50.000 kuna. Omogućena je tako podjela 35 paketa hrane, higijenskih potrepština i zaštitnih sredstava potrebnih za borbu protiv epidemije hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata slabijeg novčano-materijalnog stanja.

- Udruga je pakete dijelila svaki mjesec od srpnja, a 19 prosinca je bio posljednji ciklus podjele 10 paketa koji sadrže i božićni poklon u vidu slatkiša za djecu. Udruga je pakete podijelila u Orahovici , Zdencima, Đurđenovcu, Seoni, Našicama, Zoljanu, Ceremošnjaku, Markovcu Našičkom, Lili i Podgoraču - navodi Davor Solić, predsjednik USPDR ''ORAO'' Orahovica- Našice

Uz podjelu ovih pakete, Udruga je održala preko 30 online radionica kojima je pružena podrška i savjetovanje putem mrežne aplikacije za videokomunikaciju "Zoom". Predavanja su krenula u rujnu, a obuhvaćala su teme mentalnog zdravlja u vrijeme epidemije i sigurne kupnje putem Web shopa. Na posljednjoj radionici je sudjelovala i voditeljica Tima za psihosocijalnu pomoć VPŽ i ravnateljica Centra za socijalnu skrb dipl.soc. Marija Prokl – Bajan i održala interaktivno predavanje na temu "Pandemijski umor".

- Zahvaljuje se gradu Našicama i Sportskoj zajednici grada Našica što nam je omogućila korištenje kombi za vozila za zadnju podjelu. Velika zahvala i medijima što su popratili ovaj naš projekta koji je sufinanciran od strane Ministarstva hrvatskih branitelja. Objavama na portalima javili su se susjedi i prijatelji koji su nam dali još informacija o hrvatski braniteljima koji su egzistencijalno u jako lošem stanje dali zbog nezaposlenosti, lošeg zdravstvenog stanja ili neriješenog statusnog pitanja - zaključuje Solić.

Izvor: Večernji.hr/PDN/Foto:USPDR 'Orao' Orahovica-Našice

Izvorni autor: Suzana Lepan Štefančić/Večernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.