Udruga ratnih veterana 63.samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega u Španovici odala počast četvorici svojih suboraca koji su poginuli u akciji „Orada”

04.01.2023. 09:02:00

U organizaciji Udruge ratnih veterana 63.samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega jučer su se u Španovici okupili bivši pripadnici te postrojbe kako bi odali počast četvorici svojih suboraca.

Oni su poginuli u akciji „Orada”, posljednjoj u sklopu operacije „Papuk” 1991.godine, koja je vođena na pakračkom području: Nikola Blagojević poginuo je u Kričkama, Ivica Šimunović u Donjoj Šumetlici a Stipo Kovačević u Gornjoj Šumetlici, svi na današnji dan 3.siječnja 1992.godine, dok je Vinko Pečur poginuo nešto kasnije u Cicvarama. Svoj četvorici podignuto je spomen obilježje u Španovici na koje su danas položeni vijenci i cvijeće te zapaljene svijeće.

Izvorni autor: Antun Mandić/Udruga ratnih veterana 63.samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.