UDVDR Ivanec svome članu Branku Benčini kupio akumulator za električna kolica

09.05.2022. 09:55:00

Svom dugogodišnjem članu i jednom od junaka Domovinskog rata Branku Benčini, ivanečki Ogranak dragovoljaca i veterana Domovinskog rata darovao je akumulator za električna kolica.

U ime UDVDR Ogranka Ivanec akumulator su Branku u njegovom domu u Lepoglavi uručili tajnik Dražen Geček i član predsjedništva Martin Lukavski. Nakon što su 2020. godine sudjelovali u akciji u organizaciji Rotary Cluba Trakošćan, kojom se Branku pomoglo kod kupovine kolica, sada su mu u ivanečkom Ogranku kupili i akumulator, a sve kako bi mu omogućili što veću mobilnost.

- Naime, iako je Branko spletom životnih okolnosti postao vezan za invalidska kolica, izuzetno je aktivan u društvenom životu, posebice se ističe u proučavanju povijesti svoga kraja, prije svega sakupljanjem starih fotografija i članaka o Lepoglavi, koje je i izlagao, te mu električna kolica omogućavaju maksimalnu samostalnost i mobilnost - ističu iz UDVDR Ivanec.

Akumulator je naručen iz Njemačke uz pomoć ovlaštene tvrtke iz Varaždina, a kupljen zahvaljujući prijateljima iz poslovnog svijeta i sredstvima ivanečke udruge.

- Branko Benčina istinski je heroj Domovinskog rata, pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, suborac našega ministra Tome Medveda. Jedan je od naših kolega Tigrova koje je nekoliko dana prije svoje pogibije na Baniji snimio legendarni Gordan Lederer, a ti su kadrovi u ljeto 1991. godine ukomponirani u kultni dokumentarac "Banijska ratna praskozorja" - napomenuli su iz UDVDR Ivanec.

- Branko je iz Lepoglavske Vesi, 'kvarta' koji je dao ogroman doprinos u Domovinskom ratu, četiri su mještana dali živote za slobodu, Dragutin Naglaš Kume, Dragutin Godinić Bađo, Marijan Matišić i Josip Štefanec, a mnogi su se obranu Domovine priključili u samim počecima srpske agresije, poput Branka, Željka Breškog, Miljenka Tvaroga ili Slavka Tvaroga. Humanitarne akcije, u kojima pomažemo hrvatskim braniteljima, našim članovima i njihovim obiteljima, zauzimaju važno mjesto u radu našega Ogranka, a nakon ove već se polako pripremamo za sljedeću - kazali su u UDVDR Ogranak Ivanec.

branko_bencina_akumulator_donacija_UDVDR_ivanec_1.jpg

Izvor: varaždinske-vijesti.hr/Foto: UDVDR Ivanec

Izvorni autor: Varaždinske vijesti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.