UFC 254 Khabib Nurmmagomedov obranio naslov prvaka lake kategorije

25.10.2020. 08:31:00

Nešto više od godinu dana nakon njegove posljednje borbe, nepobjedivi prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov vratio se u UFC-ov oktogon.

Borba između Khabiba i privremenog prvaka, Amerikanca Justina Gaethjea jedna je od najvećih u povijesti UFC-ove lake kategorije, piše Gol.hr.

Khabib Nurmmagomedov obranio je naslov UFC prvaka lake kategorije nakon što je natjerao Justina Gaethjea na predaju. Sve se dogodilo u drugoj rundi, a u početku ni sudac nije primjetio da je Gaethje 'tapkao'.

Nakon meča Nurmmagomedov je rekao da mu je ovo zadnja borba nakon što se slomio i rasplakao prisjetivši se svog oca i mentora koji je preminuo ove godine. Kaže kako je obećao majci da se više neće boriti.

Whittaker izborio revanš s Adesanyaom

U srednjoj kategoriji bila je sunaslovna borba večeri. Robert Whittaker slavio je protiv Jareda Cannoniera jednoglasnom sudačkom odlukom, no meč je mogao završiti u dvije od tri runde. Whittaker je bio na pragu da završi meč u drugoj, pogotovo u trećoj rundi, no onda se u posljednjoj minuti našao uzdrman nakon jednog divljeg udarca Cannoniera. 

Whittaker će tako ponovno dobiti priliku boriti se s Israelom Adesanyaom, koji mu je prošle godine oduzeo pojas prvaka. 

Drugi najbrži nokaut u povijesti srednje kategorije

Jedan od najboljih teškaša današnjice Aleksander Volkov slavio je protiv Walta Harrisa u prvoj od tri najveće borbe večeri. Rus nadimka "Drago" slavio je na svoj rođendan nakon minutu i 15 sekundi druge runde tehničkim nokautom.

Brutalan nokaut nakon svega 18 sekundi isporučio je Phil Hawes koji je slavio protiv Jacoba Malkouna. Bio je to drugi najbrži nokaut u povijesti srednje kategorije. Hawes je stjerao Malkouna na žicu te ga pogodio u uho s jednim desnim direktom koji je uzdrmao Australca i poslao ga na pod. Pokušao se pridići no u tom pokušaju Hawes je plasirao još nekoliko čistih udaraca iz krošea.

Hawesu je bila to deveta pobjeda u karijeri u kojoj ima i dva poraza. Malkoun je pak doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, u kojoj ima tek jednu pobjedu. 

U jedinom ženskom okršaju Lauren Murphy deklasirala je Liliju Šakirovu te joj je u drugoj rundi uzela leđa i ugušila. Svega jedan pravi udarac dozvolila je Murphy prema sebi, te je u konačnici na predaju natjerala suparnicu koja je večeras debitirala u UFC-u. Murphy je stigla do četvrte uzastopne pobjede u muha kategoriji, nakon koje je zatražila borbu za pojas prvakinje, koji trenutno drži Valentina Ševčenko. 

Nokaut otvorio glavni program

Glavni program otvoren je poluteškaških okršajem između Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe, te je okončan prije kraja prve runde brutalnim nokautom. 

Dagestanac je sjajno nokautirao "Hulka" u završnici prve runde. Pogodio je jedan kroše koji je poslao Cutelabu na tlo, a onda ga je s nekoliko udaraca dokrajčio. Moldavac se isprve branio, no nakon što je probio gard Ankalaev je ugasio Cutelabu. 

Bio je to revanš ove dvojice osam mjeseci nakon bizarnog završetka prve borbe kada je Cutelaba glumio uzdrmanost, a sudac nasjeo i prekinuo dvoboj.

Izvor: iz/Direktno.hr/Foto:Screenshot/Gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.