UHBDR91.: Za generala Zulu proglasite Dan nacionalne sućuti!

25.01.2024. 07:37:00

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) predlaže Vladi Republike Hrvatske da u subotu, 27. siječnja 2024. na dan ukopa hrvatskog generala Brune Zorice Zulu (1952.-2024.). proglasi Dan nacionalne sućuti!

Riječ je o legendi hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, Junaku, jednom od najkarizmatičnijih hrvatskih ratnika, o kojem je već davno trebao biti snimljen i igrani film.

Inače, Vlada RH dosad je dva puta proglasila Dan nacionalne sućuti. Jednom kad je umro pjevač Oliver Dragojević, a drugi puta kad nas je ostavio nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević.

Oni su sigurno zaslužili da im se i na ovakav način oda počast, ali… general Zorica Zulu  nikako ne smije biti ispraćen na posljednje počivalište bez da mu se pokloni i zahvali cijela Hrvatska.

Prošao je najteže bitke, ostavio je srce za Hrvate i Hrvatsku,  pa je red da mu se i na ovakav način kaže – hvala.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91./Foto:branitelji.gov.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.