UHIĆEN Bošnjak koji je prijetio kardinalu Puljiću da će ga zatući sjekirom jer je “fašist”

19.05.2020. 17:08:00

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je muškarca iz Mostara zbog prijetnji vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću, potvrdila je u utorak Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

U priopćenju SIPA-e stoji kako je muškarac priveden u ponedjeljak osumnjičen za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti i izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Kardinala Puljića prozvao je pedofilom te mu je u više navrata opsovao majku.

“Trebalo vam je uletit’ i zapalit vas u crkvi taman da svi zajedno izgorite i trebalo vam je granatu fino baciti, mater vam je**m retadiranu u p***u fašisti. Je**m vam sve živo, da mi je naći one grobnice vaše da vam je**m one mrtve – kazao je mladić, između ostaloga, u svom bolesnom izljevu mržnje.

Snimka koju je objavio na Youtubeu još uvijek nije izbrisana, iako je Youtube inače vrlo brz kad se radi o prijetnjama ubojstvom.

Pensić se trenutno nalazi u prostorijama SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada. Kasnije će tu obradu, uz odgovarajući izvještaj,  predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Mostar.

Misa je u BIH potakla prosvjede “antifašista” uz brojne jugoslavenske zastave i komunističke simbole pod kojima su ubijani i ljudi u Srebrenici te potakla brojne optužbe s bošnjačke i srpske strane da Crkva rehabilitira ustaštvo.

Izvor: Priznajem.hr/Foto:screenshot

Autor: