Uhićen "fantom s Trešnjevke" koji je uhodio i vrebao kroz prozore kuća

05.05.2022. 11:45:00

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je i pritvorila 41-godišnjaka nazvanog fantom s Trešnjevke zbog sumnje da je gotovo dvije godine učestalo uhodio 24-godišnju djevojku te iz dvorišta pod okriljem mraka vrebao kroz prozore obiteljskih kuća.

"Fantom" je uhićen u ponedjeljak nakon dojave da u Ivanečkoj ulici na Trešnjevci gleda kroz prozore kuće. Iako ga nisu pronašli pred kućom koju je vrebao policajci su ga nešto kasnije pronašli na Trešnjevci te doveli u postaju.

U policiji kažu da su kroz kriminalističko istraživanje utvrdili da je 41-godišnjak osoba koja se dovodi u vezu s kaznenim djelom nametljivog ponašanja na štetu 24-godišnjakinje. 

Sumnja se da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. ustrajno, u više navrata pratio te uhodio djevojku pokušavajući s njom uspostaviti kontakt što je ona nedvojbeno odbijala. Dočekivao bi ju i ispred posla te se biciklom vozio pored nje sve do kuće što je kod djevojke izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.

Osumnjičeni je i u ovoj godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, nastavio s gotovo identičnim protupravnim ponašanjem nastavljajući izazivati strah oštećene, kažu u policiji.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je trešnjevački fantom zalazio u dvorišta i drugih obiteljskih kuća te gledao kroz prozore, ali time nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja.

Nakon kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je kazneno prijavljen državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

(Hina)

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.