Uhićen je muškarac za kojeg se sumnja da je povezan s požarom kod Trogira

20.07.2024. 12:03:00

Požar je ozbiljno ugrozio Hotel Medena, smješten u Segetu Donjem pored Trogira, gdje su svi gosti uspješno evakuirani. Uhićen je muškarac za kojeg se sumnja da je povezan s požarom koji je izbio u četvrtak navečer. Na požarištu je obavljen očevid uz sudjelovanje protupožarnog inspektora, koji je utvrdio elemente kaznenog djela.

Prema informacijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske, osumnjičeni muškarac, čiji identitet nije otkriven, trenutno se nalazi u službenim prostorijama gdje se provodi kriminalističko istraživanje. Iako je požar stavljen pod nadzor, još uvijek nije proglašen ugašenim, zbog čega su vatrogasci nastavili dežurati na terenu, potvrdili su iz trogirskog DVD-a.

“Požar je i dalje pod nadzorom ali još nije proglašeno njegovo gašenje te će i noćas, drugu noć u nizu, na požarištu dežurati vatrogasci”, izvijestili su iz DVD-a Trogir.

Prema dostupnim podacima, opožareno je oko 37 hektara niskog raslinja. Upraviteljica Apartmana Medena, Petra Jurlina, izvijestila je da je požar, koji je u četvrtak predvečer prijetio kompleksu, došao do rubova apartmana, no zahvaljujući hrabroj intervenciji vatrogasaca spriječena je veća šteta. Jurlina je dodala da postoje indicije da je požar bio podmetnut, te zahvalila svim službama na brzom djelovanju.

Svi gosti su evakuirani pravovremeno, a velik dio njih se vratio nakon što su stručnjaci i relevantne institucije odobrili povratak. “Gostima smo ponudili svu infrastrukturnu, logističku i zdravstvenu pomoć no, srećom nije bilo potrebe za tim”, zaključila je Jurlina.

Izvor: Telegram.hr

Izvor: Telegram.hr/Foto:Portal Grada Kaštela

Izvorni autor: PDN/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.