Uhićeni zaštitar izmislio da je u Avenue Mallu bomba jer se htio malo odmoriti od posla

05.07.2022. 17:46:00

Dojava o bombi u šoping centru stigla je jutros malo iza 10 sati

Policiji je danas trebalo manje od dva sata da privede muškarca kojeg dovodi u vezu s lažnom dojavom o bombi u zagrebačkom Avenue Mallu. Kako smo ranije izvijestili, dojavu je policija zaprimila u 10:10 sati, nakon čega je trgovački centar evakuiran.

PU zagrebačka nije otkrila detalje o privedenom muškarcu, no Jutarnji list javlja kako je riječ o zaštitaru koji je radio u jednoj trgovini u sklopu tog šoping centra. List piše kako je navodno lažno dojavio da je u centru bomba isključivo kako bi prekinuo rad Avenue Malla i mogao završiti sa smjenom.

Osumnjičenom se, navodno, nije dalo raditi pa je lažnom dojavom izazvao prekid rada centra. Poznato je, naime, da je uobičajena procedura kod ovakvih dojava evakuacija trgovina. Inače, na fotografijama uhićenja vidi se kako je privedena osoba odjevena u zaštitarsku majicu.

Niz lažnih dojava

Posljednjih tjedana bilo je više dojava o postavljenim bombama u nekoliko zagrebačkih trgovačkih centara.

Posljednji put je dojava o bombi u Avenue Mallu stigla 19. lipnja, a istoga dana prijetnja je stigla i za Arena centar te King Cross Jankomir. Sve dojave ispostavile su se do sada lažnima. Za navodnom eksplozivnom napravom u Avenue Mallu tragalo se i sredinom svibnja.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO:Ilustracija/policija

Izvorni autor: Telegram.hr/Jutarnji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.