Uhvaćeno pet krijumčara migranata, vozili ih u taksijima

17.03.2024. 17:25:00


Policijski službenici zaduženi za suzbijanje krijumčarenja migranata i sprječavanje nezakonitih migracija su od petka do subote, zabilježili pet odvojenih slučajeva u kojima su uhvatili pet krijumčara migranata na području Policijske uprave karlovačke. U automobilima s hrvatskim i talijanskim registracijama, otkrili su te osobe koje su prevozile migrante.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad dvojicom muškaraca u dobi od 23 i 24 godine (državljani Španjolske i Moldavije), kao i nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 26, 28 i 37 godina, otkriveno je da su hrvatski državljani prekršili Zakon o strancima prevozeći strane državljane taksijima na području Slunja i Vojnića. Također su počinili prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su strani državljani, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do njihovih krajnjih odredišta. Protiv njih su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok su hrvatski državljani s optužnim prijedlogom dovedeni na nadležni općinski sud zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Tijekom policijske akcije otkriveno je da su svi prevoženi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku na različitim lokacijama i izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu, navodi policija.

Izvor: PDN/Foto:Ilustracija

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.