Ukrajina: Civili nisu mogli napustiti Mariupolj, Zelenskij: Ovo je izravni teror!

11.03.2022. 07:26:00

ZBOG RUSKIH NAPADA U GRAD NE STIŽE HRANA, VODA I LIJEKOVI

Nijedan civil nije uspio napustiti opkoljeni ukrajinski grad Mariupolj u četvrtak, a zbog ruskih napada u grad ne stiže ni hrana, voda i lijekovi, zbog čega je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij optužio Rusiju da provodi teror.

Nijedan civil nije uspio napustiti opkoljeni ukrajinski grad Mariupolj, a ruske snage nisu poštovale privremeni prekid vatre kako bi omogućile evakuaciju, rekla je zamjenica ukrajinskoga premijera Irina Vereščuk na nacionalnoj televiziji.

Pokušaji da se u grad pošalju hrana, voda i lijekovi nisu uspjeli kada su ruski tenkovi napali humanitarni koridor, rekao je predsjednik Volodimir Zelenskij u televizijskom obraćanju.

"Ovo je izravni teror... koji provode iskusni teroristi", rekao je.

"Svijet ovo mora znati. Ja to moram reći - imamo posla s terorističkom državom".

Zelenskij je rekao da su ukrajinske vlasti u četvrtak uspjele evakuirati gotovo 40.000 ljudi iz pet drugih gradova.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da će proglasiti prekid vatre u petak i otvoriti humanitarne koridore iz Mariupolja, kao i iz Kijeva, Sumija, Harkiva i Černjihiva.

Izvor: Direktno.hr/Foto: Epa

Izvorni autor: lš/h/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.