Ukrajinske zračne snage oborile svih pet krstarećih projektila i 11 dronova u novom ruskom napadu

12.07.2024. 08:19:00

Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo objavilo je u petak da je uspješno oborilo svih pet krstarećih projektila i 11 od ukupno 19 dronova koje je lansirala Rusija. Prema priopćenju, glavna meta napada bio je grad Starokostiantyniv, važna ukrajinska zračna baza i česta meta ruskih napada.

Ukrajinske zračne snage oborile su 11 dronova iznad šest ukrajinskih regija, dok lokacija preostalih osam dronova lansiranih u napadu ostaje nepoznata.

"Vjerojatno je da neprijatelj koristi imitatore jurišnih bespilotnih letjelica kako bi preopteretio protuzračnu obranu," rekli su predstavnici zračnih snaga, dodajući da nije bilo informacija o žrtvama ili šteti.

Guverneri ciljanih regija, uključujući Sumi, Kijev, Hmjelnicki i Mikolaiv, izvijestili su u petak ujutro da nije bilo štete ili žrtava u njihovim područjima.

Izvor: HRT

Izvor: HRT/Foto:Alexander Polegenko/TASS

Izvorni autor: PDN/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.