Ukrali auto, bježali policiji pa sletjeli u Dravu. Među njima i dvojica maloljetnika. Policija ih sve jako dobro poznaje

27.04.2021. 12:38:00

U noćnim satima oko 2:45 između naselja Donji Vidovec i Donja Dubrava ophodnja Policijske postaje Prelog, pokušala je uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova zaustaviti osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, koji je, stigavši u Donju Dubravu, nastavio vožnju šljunčanim putem uz lijevu obalu rijeke Drave i sletio u rijeku.

Ronioci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca nisu pronašli nikoga u vozilu. Počele je potraga za vozačem i uskoro su nedaleko od mjesta slijetanja pronađene tri osobe koje su isplivale iz rijeke. Radi se o maloljetniku za kojim je raspisana potraga, 24-godišnjaku s područja Varaždinske županije i maloljetniku s područja grada Čakovca. Sva trojica neprijavljeno borave na širem području grada Čakovca. Vozilima Hitne pomoći prevezeni su na liječnički pregled u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da nisu ozlijeđeni, nakon čega su dovedeni u službene prostorije Policijske postaje Prelog.

S njima je u automobilu, kako je naknadno utvrđenmo, bio i četvrti mladić s područja Varaždinske županije, koji je također isplivao iz rijeke. Policija ga je pronašla i privela.

“Sve četiri osobe su od ranije poznate policijskim službenicima zbog većeg broja evidentiranih kaznenih djela i prekršaja. Napominjemo da je Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u 3.32 sati zaprimio dojavu građana da je vozilo koje je sletjelo u rijeku Dravu ranije te večeri ukradeno u Donjem Vratnu, a od vlasnika je zaprimljena kaznena prijava”, kažu u PU međimurskoj.

U tijeku su kriminalistička istraživanja u svezi krađe vozila i prometne nesreće.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:PU međimurska

Izvorni autor: Maja Štefanac/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.