Umjeren potres noćas zaljuljao Baniju: 'Gadan zvuk pa jaki trzaj. Kuća je išla lijevo desno'

31.07.2022. 08:15:00

Umjeren potres od 3,5 po Richteru zaljuljao je Baniju u 1 sat i 12 minuta poslije ponoći, izvijestila je Seizmološka služba RH

'Noćas 31. 07. 2022. u 01 sat i 12 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres magnitude M=3.5 s epicentrom 7 km južno od Petrinje, kod Donje Budičine. Intenzitet u epicentru iznosio je IV-V stupnja EMS', objavila je Seizmološka služba tijekom noći.

#potres (#earthquake) 31.07. u 01:12 kod Petrinje, M3.5. Opširnije na https://t.co/L1zZiVFUKq. Ako ste osjetili potres, molimo javite na https://t.co/RJDaIJlwpM

— Seizmološka služba HR (@seizmo_hr) July 30, 2022

Na EMSC-u, stranici koja prati potrese, javili su se očevici. Tako jedna osoba iz Petrinje piše 'gadan zvuk pa jaki trzaj', druga iz istog grada piše 'streslo je da je kuća išla lijevo desno pošteno', a treća kaže da je 'dosta jako zatutnjalo i zatreslo cijelu kuću'.

Izvor: tportal.hr/Foto: montaža/Neven Bučević/tportal

Izvorni autor: V. Mo

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.