Unatoč zabrani migranti masovno dolaze u Unsko-sansku županiju

22.08.2020. 15:08:00

 Ilegalni migranti i dalje pristižu u pretrpanu Unsko-sansku županiju unatoč zabrani koje su uvele tamošnje vlasti jer se prevoze iz Republike Srpske autobusima do međuentitetske granice otkuda oni nastavljaju pješke u pokušaju da se dokopaju Hrvatske i nastave dalje prema drugim zemljama EU-a.

Kako je za portal Klix potvrdio županijski premijer Mustafa Ružnić, unatoč zabrani dolaska migranata ne postoji način da se sankcionira Republiku Srpsku koja sustavno dovozi migrante do općine Ključ.
"U tom dijelu do Ključa se jednostavno ne poštuje odluka. I dalje autobusi normalno prevoze ilegalne migrante, i dalje vrše trgovinu robljem. Prevoznici njih tu dovezu, migranti izlaze, a oni se vrate nazad", rekao je Ružnić. Po njegovim riječima jedino postoji mogućnost da kazne prijevoznika iz te županije, ali ne i one koji dolaze iz Republike Srpske.


Nakon što je broj migranata premašio 10.000, a situacija prijeti eskalacijom, vlasti Unsko-sanske županije zabranile su dolazak migranata autobusima, čemu se odmah usprotivio srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik. Kao što je i najavio, ilegalni migranti se dovoze na međuentitetsku granicu s ovom županijom.

Na području Unsko-sanske županije trenutačno je najmanje deset tisuća ilegalnih migranata koji iz tog dijela Bosne i Hercegovine pokušavaju ući u Hrvatsku i nastaviti dalje prema EU-u.

Izvor: Hina/Foto:Fah

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.