Uoči odluke Vrhovnog suda je nestao Roko Šimac (28), kojeg su osudili zbog 'tuluma iz pakla'

18.10.2020. 15:18:00

Roko Šimac je nepravomoćno osuđen prije četiri godine zbog zlostavljanja djevojke u Podstrani. Na Vrhovnom sudu uskoro su trebali odlučiti o potvrđivanju odluke ili pokretanju novog postupka

Policija već tri dana traga za Rokom Šimcem iz Splita. Njegovi roditelji nestanak su prijavili 15. listopada, a u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba piše da je posljednji put viđen odjeven u Adidas trenirku i majicu. 

Ovaj 28-godišnjak tereti se da je prije osam godina u Podstrani nanio teške tjelesne ozljede tada 20-godišnjoj djevojci na 'tulumu iz pakla'. Liječnici su ustvrdili da su ozljede morale biti nanesene mehaniziranim predmetom, ali pri izricanju same presude sudac Mlađan Prvan naglasio je da je zločin počinjen rukom. Roku Šimcu dao je četiri i pol godine zatvora. 

Ta prva, nepravomoćna presuda, stigla je četiri godine nakon samog zločina. Dakle, ukupno je prošlo osam godina otkad je gnjusan zločin počinjen.

Nedavno je na Vrhovnom sudu određen datum sjednice na kojoj se trebalo potvrditi ovu nepravomoćnu odluku Županijskog suda ili odlučiti o pokretanju novog postupka. 

U službenoj evidenciji navodi se da je Šimac nestao 15. listopada.

Da je, kojim slučajem, dobio pet godina zatvora, ne bi mu bilo dopušteno da sa slobode čeka pravomoćnu presudu. 

Izvor: 24sata/ Foto: Pixsell/Nestali.hr

Izvorni autor: Andrea Topić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.