Uskok pokrenuo izvide o Beroševim isplatama Kojundžiću po anonimnoj prijavi?

07.04.2022. 10:00:00

Uskok je pokrenuo izvide o novcu koji je Ministarstvo zdravstva platilo tvrtki Cuspis Vinka Kojundžića i to temeljem anonimne prijave, a ne nalaza Državne revizije, objavio je u srijedu portal 24 sata.

Ministar zdravstva Vili Beroš ranije je u srijedu na pitanje jesu li ga Uskok ili DORH kontaktirali zbog poslovanja ministarstva s tvrtkom Cuspis odgovorio kako njega osobno nisu nego su kontaktirali stručne službe u ministarstvu koje vode te procese.

U ponedjeljak je, pak, Ministarstvo zdravstva demantiralo medijske napise o netransparentnom provođenju javne nabave i pogodovanju Kojundžiću, poručujući da je sve postupke provelo u skladu sa zakonom, uvažavajući pritom preporuke Državnog ureda za reviziju.

24 sata navodi da je DORH nalaz Državne revizije proslijedio Županijskom državnom odvjetništvu koje nije počelo postupanje po predmetu, ali je izvide ipak pokrenuo Uskok po kaznenoj prijavi.

Prema pisanju medija Državna revizija je otkrila da je krajem 2020. Kojundžićevoj tvrtki isplaćeno 2,75 milijuna kuna za rad na nadogradnji dva informatička sustava te da su naplatili 6750 radnih sati u samo 12 dana. Navode i da je tvrtka Cuspis, otkako je Beroš postao pomoćnik, a zatim i ministar, naplatila preko 20 milijuna kuna za razne računalne usluge.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.