USKOK PROŠIRIO ISTRAGU: Protiv devetorice dilera koji su prodajom droge uprihodovali pola milijuna eura

21.03.2022. 12:24:00

Protiv devetorice osumnjičenih u vezi toga da su na ilegalnom zagrebačkom tržištu prodali najmanje 15 kilograma marihuane, 13 kilograma kokaina i 20 kilograma amfetamina, čime su zaradili najmanje 535.500 eura koje su međusobno podijelili, USKOK je proširio istragu.

Tužiteljstvo je izvijestilo da devetoricu u dobi od 31 do 49 godina sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja te izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Iz USKOK-a je rečeno da se 31-godišnjaka i 37-godišnjaka sumnjiči za povezivanje ostalih osumnjičenika u zločinačko udruženje te kupnju veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA radi daljnje preprodaje u razdoblju od sredine ožujka 2021 do 22. prosinca 2021.

Uz to, tužiteljstvo sumnjiči 38-godišnjaka da je od lipnja 2021. do prosinca 2021. nabavljao drogu i zatim je preprodavao na području Velike Gorice.

U USKOK-u dodaju da je 38-godišnjak u obiteljskoj kući u Starom Čiču, gospodarskom objektu u Novom Čiču i vikendici u Žažini držao vojnu strojnicu s redenicima, optikom, tromblonskim nastavkom i streljivom, automatsku pušku sa streljivom i dijelove potrebne za izradu eksplozivne naprave.

Istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika, dok su ostali od ranije nalaze u istražnom zatvoru, odnosno na odsluženju kazne zatvora.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Mup RH

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.