USORA: Oštećen križ postavljen u spomen na prvog poginulog branitelja tog kraja

14.11.2022. 12:11:00

Nedaleko Usore u sjevernome dijelu BiH nepoznati počinitelji oštetili su metalni križ podignut u spomen na prvog poginulog branitelja toga kraja u Domovinskome ratu, izvijestili su u ponedjeljak iz policije.

Izgred se, prema policijskome izvješću, dogodio u noći sa subote na nedjelju u mjestu Novi Miljanovci kod općine Usore. Križ je savijen, a jedna njegova metalna greda je otkinuta. Na tome mjestu ranije se nalazio drveni križ, a nakon što je iščupan mještani i braniteljske udruge su podigle metalni križ s betonskim postoljem.

Ovaj križ podignut je u spomen na prvog poginulog branitelja u Usori na početku rata 1992. godine.

Napadi na vjerska i nacionalna obilježja Hrvata učestala su posljednjih mjeseci diljem BiH. Slični incidenti uništavanja braniteljskih spomenika i vjerskih simbola zabilježeni su na području Viteza, Tuzle, Tešnja, Vareša, Kaknja, Busovače i Jablanice.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.