UZ DVA KLIKA OD KUĆE DO OSTVARIVANJA ZDRAVSTVENIH PRAVA: HZZO omogućio slanje svih zahtjeva e-poštom

31.03.2020. 19:56:00

Svi zahtjevi i podnesci za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja mogu se poslati na e-mail adrese pisarnica područnih službi HZZO-a u svim županijama

HZZO je omogućio podnošenje zahtjeva e-poštom radi ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja pa se zahtjevi za naknadu plaće osiguranika kojima je utvrđena privremena nesposobnost zbog izolacije podnose putem e-mail adrese izolacija@hzzo.hr. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je u utorak da je omogućio podnošenje zahtjeva elektronskim putem i za ostale zahtjeve, osim zahtjeva za naknadu plaće osiguranika kojima je utvrđena privremena nesposobnost zbog izolacije.

Tako se, istaknuto je, elektronskim putem mogu podnijeti i ostali zahtjevi i podnesci u svrhu ostvarivanja prava kod HZZO-a, poput prijave na zdravstveno osiguranje, i to prema adresi osobe podnositelja. HZZO naglašava da zahtjevi upućeni na e-mail adrese, osim izričitog određenja zahtjeva i naznake prava, obvezno moraju sadržavati –  ime i prezime, OIB ili MBO (matični broj osigurane osobe) i kontakt telefon.

U svrhu, pak, autentifikacije pošiljatelja zahtjevi trebaju sadržavati scan ili fotografiju identifikacijskoga dokumenta (važeće osobne iskaznice izdane u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EGP-a ili Švicarskoj, putovnice ili boravišne iskaznice za državljanina treće zemlje. HZZO je izvijestio da je u proteklih deset dana na kontakt točke koje je objavio putem medija i na naslovnici njihova weba, stiglo oko 8500 mailova, od toga za Zagreb 3600.

Zato su, zbog zagušenja do kojega dolazi u mail sandučiću za Zagreb, otvorene još dvije mail adrese za Regionalni ured Zagreb. U prilogu priopćenja HZZO je objavio i novu tablica e-mail kontakata u kojoj je napravljena razdioba na koji mail se osiguranici trebaju javiti po gradskim četvrtima Grada Zagreba, te u odnosu na Zagrebačku županiju.

Popis e-mail adresa po županijama

Tako su navedene e-mail adrese Regionalnih ureda (RU)/Područnih službi (PS) za osobe s adresom na području: RU Osijek pisarnica-osijek@hzzo.hr za Osječko-baranjsku županiju – PS Vinkovci pisarnica-vinkovci@hzzo.hr za Vukovarsko-srijemsku županiju, RU Split pisarnica-split@hzzo.hr za Splitsko-dalmatinsku županiju, PS Slavonski Brod pisarnica-slbrod@hzzo.hr za Brodsko-posavsku županiju.

Slijede e-mail adrese PS Pazin pisarnica-pazin@hzzo.hr za Istarsku županiju, PS Gospić pisarnica-gospic@hzzo.hr za Ličko-senjsku županiju, PS Požega pisarnica-pozega@hzzo.hr za Požeško-slavonsku županiju, PS Bjelovar pisarnica-bjelovar@hzzo.hr za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, PS Čakovec pisarnica-cakovec@hzzo.hr za Međimursku županiju, PS Koprivnica pisarnica-koprivnica@hzzo.hr za Koprivničko-križevačku županiju.

E-mail adresa RU Rijeka je pisarnica-rijeka@hzzo.hr za Primorsko-goransku županiju, PS Krapina pisarnica-krapina@hzzo.hr za Krapinsko-zagorsku županiju Za PS Karlovac e-mail adresa je pisarnica-karlovac@hzzo.hr za Karlovačku županiju, za PS Virovitica pisarnica-virovitica@hzzo.hr za Virovitičko-podravsku županiju za PS Dubrovnik pisarnica-dubrovnik@hzzo.hr za Dubrovačko-neretvansku županiju, za PS Šibenik pisarnica-sibenik@hzzo.hr za Šibensko-kninsku županiju, za PS Varaždin pisarnica-varazdin@hzzo.hr za Varaždinsku županiju, za PS Sisak pisarnica-sisak@hzzo.hr za Sisačko-moslavačku županiju i za PS Zadar pisarnica-zadar@hzzo.hr za Zadarsku županiju.

Za Zagreb nove dvije e-mail adrese

E-mail RU Zagreb pisarnica-zagreb@hzzo.hr je za gradske četvrti Grada Zagreba – Brezovica, Novi Zagreb-zapad, Novi Zagreb istok Sesvete, te za Zagrebačku županiju (Samobor, Jastrebarsko, Dugo Selo, Ivanić Grad, Sv. I. Zelina, Velika Gorica). Za područje RU Zagreb E-mail pisarnica-zagreb-jukiceva@hzzo.hr je za ove gradske četvrti – Stenjevec, Podsused-Vrapče, Črnomerec, Trešnjevka-sjever, Trešnjevka-jug Donji Grad, a pisarnica-zagreb-kloviceva@hzzo.hr za ove zagrebačke gradske četvrti – Gornji grad, Medveščak, Podsljeme, Maksimir, Gornja Dubrava, Donja Dubrava, Peščenica-Žitnjak i Trnje.

Izvor: net.hr/Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Izvorni autor: HINA

Autor: