[UŽIVO] Veliki prosvjedi ispred HZJZ-a u Zagrebu i Splitu

01.02.2022. 11:30:00

Inicijativa Slobodni Zajedno organizirala je velike prosvjede ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u više hrvatskih gradova. Protive se cijepljenju djece i korona mjerama, koje su neke zemlje EU-a već ukinule.

U Zagrebu se unatoč snijegu okupilo stotinjak ljudi. Ulaz u HZJZ čuva interventna policija.

-Zadnja linije obrane su naša djeca i nećemo dozvoliti da ih testiraju, rekao je Andrija Klarić.

“Okupljamo se danas na mjestima gdje se odlučuje. Odlučuje se na Markovu trgu, no tamo ne možemo. Danas im želimo poslati poruku da njihovo mišljenje nema znanstveno uporište. Nećemo dozvoliti da nam testiraju djecu”, rekao je Andrija Klarić u svom obraćanju prosvjednicima. Prosvjednici su zatim počeli vikati “Ne damo vam djecu!”.

Jedna od govornica na prosvjedu rekla je da su škole postale logori, a profesorima su prosvjednici poručili: “Sramite se”.

“Lopovi, lopovi”, potom su uzvikivali prosvjednici referirajući se na vladajuće. “Idemo mi pozvati druga Capu. Capak, izađi!, vikali su prosvjednici.

U Splitu također traje prosvjed:

Izvor: Paraf.hr/PDN/Foto:paraf.hr/screenshot

Izvorni autor: Paraf.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.